„Tesco gazdaságos cégalapítás”

2011. június 6.

Napi szinten lehet hallani, látni mostanság 10-15.000 Ft-os cégalapítási felhívásokat a rádióban, s egyéb médiumokban. Az ajánlat kecsegtető, elgondolkodtató azonban, hogy megéri-e valós ügyvéd-ügyfél kapcsolat, ellenőrzések, kielégítő jogi tanácsadás nélkül belevágni a cégeljárásba.

Íme a Budapesti Ügyvédi Kamara leiratának részlete:

A Kamara és az ügyvédség a jogbiztonságot és az ügyfelek érdekeit súlyosan sértő gazdasági gyakorlatként éli meg az interneten és más fórumokon hirdető olyan szolgáltatók tevékenységét, amelyek elsősorban cégalapítást, cégjogi tanácsadást hirdetnek. A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöksége külön bizottságot hozott létre a jelenségek és a mögöttük lévő folyamatok pontos felmérésére és a szükséges lépések megtételére.

Sajnos tömegesnek tekinthetők a jogsértő, tisztességtelen gyakorlat.

A tanácsadói szakmáknak saját kompetenciájuk keretei között kell maradniuk és nem húzhatnak hasznot sem az ügyfelek, sem az ügyvédek kiszolgáltatottságából. A Budapesti Ügyvédi Kamara számos cégnél folytatott le kutatást és helyszíni ellenőrzéseket tartott, illetve vizsgálati vagy fegyelmi eljárásokat indított az ilyen ügyekben közreműködő ügyvédek ellen. A Kamarához érkezett olyan műhiba panasz is, amely ilyen kontár cég által elkövetett károkozásról számolt be.

Mindezek alapján talán érdemes átgondolni, hogy egyszeri alkalommal – korrekt áron – szakemberhez, vagy – áron alul – kontárokhoz forduljunk-e…

Comments are closed.